Nordic Power SBC-8168 Älykäs automaattilaturi 12V

Nordic Power SBC-8168 Älykäs automaattilaturi 12V
75.00 €
Nordic Power on tuonut markkinoille älykkään 3-vaiheessa lataavan automaattilaturin kaikentyyppisille 12V lyijyakuille. Ladattavan akun kuntotarkistus automaattisella syväpurkautuneen akun elvytystoiminnolla tai jo hieman sulfatoituneen akun korjaustoiminnolla.

SBC-8168 on täysin automaattinen, kolmessa vaiheessa lataava lyijyakkulaturi, joka soveltuu kapasiteetiltaan 5-120 Ah:n lyijyakkujen lataamiseen.

Pulssileveysmodulaatiotekniikkaa hyödyntävän mikroprosessoriohjauksen ansiosta se soveltuu kaikentyyppisten, niin avoimien kuin huoltovapaiden geeli- tai AGM-tyyppisien lyijyakkujen lataamiseen.

Latauksen aluksi mikroprosessori suoritta akun kuntotarkistuksen ja käynnistää tarvittaessa automaattisesti syväpurkautuneen akun automaattisen elvytystoiminnon tai jo hieman sulfatoituneen akun korjaustoiminnon.

Kytkettäessä laturi verkkovirtaan (90-264 VAC) se suorittaa itsetestauksen. Laturissa on valittavissa kolme erilaista lataustilaa; moottoripyörä, auto tai kylmälataustila, jossa laturi käyttää korkeampaa latausjännitettä ja sitä voidaan näin käyttää joko alhaisemmassa lämpötilassa tai klooria sisältävien akkujen lataukseen.

Älykäs laturi tarkistaa akun kunnon antamalla sille lyhyen DC pulssin. Mikäli akku havaitaan vialliseksi, huollon LED-merkkivalo vilkkuu kunnes akku irrotetaan laturista. Kun akku havaitaan latauskelpoiseksi, se käy läpi kolmevaiheisen latausohjelman; ensin 5A päälataus, sitten täydennyslataus ja lopuksi laturi siirtyy ylläpitolataukseen. Laturi voidaan jättää kytketyksi akkuun pysyvästi ilman pelkoa ylilatautumisesta.

Mikäli akku havaitaan loppuun kulutetuksi, älylaturi käyttää aluksi pehmeää käynnistystä 2,5 A vakiovirralla kunnes akku elpyy riittävästi päälatauksen suorittamiseen. Mikäli akku havaitaan sulfatoituneeksi, älylaturi käyttää erityistä sulfatoitumisen poistoon tarkoitettua latauspulssia kunnes akku saavuttaa valmiuden päälatauksen suorittamiseen. Mikäli akku ei kahdeksan tunnin korjauslatauksen aikana näytä elpymisen merkkejä, se luokitellaan korjauskelvottomaksi ja huolto LED vilkkuu kunnes akku irrotetaan laturista.

Turvallisuussyistä laturi ei anna latausjännitettä lähtöliittimiin ennen kuin ne on kytketty akun napoihin. Samoin laturissa on suojaus kytkentäkipinöinnin varalle, mikä estää kipinöinnin kytkettäessä latausjohtimet akun napoihin. Lisäksi laturi on suojattu virheellisen kytkennän ja oikosulun varalta ja varustettu vilkkuvalla LED-hälyttimellä.

Maksimi latausaika on rajoitettu 40 tuntiin ylilatautumisen välttämiseksi. Laturissa on kahdennettu suojaus ylikuumenemista vastaan. Laturi alentaa lähtötehoa, kun sen lämpötila nousee yli asetetun arvon. Mikäli tämä ei auta riittävästi viilentämään laturia, se sammuu saavuttaessaan maksimilämpötilan.
Maksimi päälatausvirta: 5 A
Suositeltava kapasiteetti: 5 -120 Ah
lyijyakuille Vesit/Geeli/AGM
Mitat: 150x60x30 mm
Paino: 400 g

Toimitus sisältää johtosarjan, joka käsittää hauenleuat, rengasliittimet sekä Molex-liittimen
Valmistajan koodi:SBC-8168
Takuu:12 kk.
Oma koodi:114704
Tuote päivitetty:17.4.2017
Tuote lisätty:30.7.2013
Esite Pdf.Käyttöopas Pdf.Kysy lisätietoja